Povestea Ursului Cafegiu

Ursul Cafegiu s-a născut din pasiunea, unui brașovean, pentru cafeaua de calitate.

Această pasiune a început, în urmă cu mai bine de 20 de ani, când Valentin a facut cunoștință cu un italian care i-a sădit în suflet o curiozitate și o dorință. Italianul i-a vorbit despre frumusețea si complexitatea cafelei, despre cum îți poate schimba instant starea de spirit și cum îți deschide orizonturi noi.

‘În aceea zi am simțit, pentru prima oară, gustul unei cafele de specialiate și de atunci am continuat să-l explorez. Am devenit fascinat de diferitele note ce se pot regăsi într-o ceașcă, cum îți dezvoltă simțurile, îți îmbunătățesc paleta de gusturi și te conecteză subtil la o nouă cultură. Atunci, s-a sădit în sufletul meu dorința de a aduce cafea de calitate prietenilor deschiși la gusturi și experiențe noi.’

Astfel, Ursul Cafegiu a apărut în mod natural, în momentul în care Valentin s-a decis să facă trecerea de la cafea comercială la cafea dedicată, de specialitate, și să ofere această cafea dincolo de grupul său de prieteni.

Ursul Cafegiu e un personaj șugubăț dar, în același timp, serios... un mare iubitor de cafea, ce te va purta într-o călătorie nebănuită prin lume, chiar din comfortul casei tale. Misiunea Ursul Cafegiu este de a susține diversitatea și de a îndemna la curiozitate. 

‘În lumea cafelei este păcat să nu experimentezi și să nu fii curajos să guști, pentru că este foarte multă cafea de calitate pe lumea asta. Nu vă limitați la un singur tip de cafea, la un brand, la o prăjitorie sau o cafenea. Gusturile nu se discută, deci testați, beți, experimentați, până când descoperiți ce vă place și chiar și atunci permiteți-vă să mai fiți surprinși.’

În Brașov, Cluj și București s-au deschis multe cafenele de specialitate, care își doresc să educe publicul. Ursul Cafegiu se alătură acestei misiuni de a aduce varietate și cafea de calitate pentru moment prin acest magazin online și, de ce nu, pe viitor printr-o nouă cafenea în Brașov... So stay tuned!