Termeni și Condiții

1. Proprietatea website-ului.

Website-ul de comerț electronic www.ursulcafegiu.ro, menționat ca “Site-ul” în cele ce urmează, este proprietate a SC URSUL CAFEGIU SRL.
Datele de identificare și de contact ale companiei sunt următoarele:

 • S.C. URSUL CAFEGIU S.R.L.
 • Nr. Inregistrare Registrul Comertului: J08/989/2017
 • Cod Unic de Inregistrare: RO 37465820
 • Cont banca: IBAN RO64RZBR0000060019417962
 • Banca RAIFFEISENBANK ROMANIA BRAȘOV
 • Adresa sediu social: Str. Toamnei nr. 15 bl. 5 sc. A ap. 25 jud. Brasov Romania
 • Telefon: 0745132212
 • E-mail: contact@ursulcafegiu.ro

2. Aplicabilitate

Prin termenii si conditiile de utilizare a Site-ului detaliate, in cele ce urmeaza, se stabilesc conditiile in care o persoana poate vizita, accesa si utiliza acest Site.

Accesarea si utilizarea acestui Site trebuie sa respecte conditiile si termenii descrisi mai jos. Accesand prezenta pagina si continuand vizualizarea acestui Site sunteti de acord, in mod implicit si neconditionat, cu Temenii si Conditiile, stabilinandu-se astfel raporturi contractuale intre dvs ca utilizator si SC URSUL CAFEGIU SRL ca si proprietar. In acest sens recomandam citirea cu atentie a acestor Termeni si conditii.

In eventualitatea  in care nu doriti ca Termenii si Conditiile sa va fie aplicabile, va rugam sa parasiti acum Site-ul.

SC URSUL CAFEGIU SRL poate schimba continutul si structura Site-ului, poate suspenda sau intrerupe furnizarea de informatii, poate suspenda sau intrerupe functionarea Site-ului, poate limita accesul la anumite informatii, poate limita accesul anumitor IP-uri, si/sau poate aduce orice alt fel de modificari Site-ului, fara a fi nevoie ca o notificare prealabila sa fie adresata utilizatorului si fara a fi nevoie de acordul utilizatorului. Prin urmare, va rugam sa accesati Termeni si Conditii la fiecare utilizare a Site-ului.

Prezenta versiune, a acestei pagini, a fost incarcata la data de 01.10.2020.

3. Protectia datelor personale

Pentru detalii va rugam sa accesati paginile:

 • Politica de confidentialitate
 • Politica privind fisierele cookies

4. Drepturi de proprietate intelectuala

Site-ul prin intregul sau continut, precum si toate elementele componente: imagini, texte, logouri, elemente de grafica web, fotografii, inregistrari vizuale/audiovizuale, marci, denumiri si alte date sau materiale publicate, apartine SC URSUL CAFEGIU SRL si include informatie protejata de legislatia proprietatii intelectuale (drepturi de autor si proprietate industriala) din Romania, indiferent daca acest lucru este mentionat sau nu in mod expres pe materialul publicat.
Reproducerea, distribuirea, comunicarea publica si orice alt tip de utilizare neautorizata a Site-ului si/sau a elementelor sale componente sau a informatiei afisate este interzisa si se pedepseste conform legii civile, contraventionale si penale.
Referintele la materiale, echipamente si informatie privata apartinand altor companii, pot fi utilizate doar cu aprobarea expresa a tuturor partilor implicate.

SC URSUL CAFEGIU SRL administreaza acest Site cu rol principal in comert electronic dar si in scopul informarii. Puteti descarca informatii de pe acest site, dar numai pentru scop necomercial. Reproducerea, transmiterea, modificarea, reutilizarea, publicarea, raportarea, crearea de produse derivate, efectuarea de operatiuni de “frame” sau “mirror” sau utilizarea in orice mod a acestor informatii in scopuri publice sau comerciale, fara acordul scris al SC URSUL CAFEGIU SRL sau a partenerilor este strict interzisa.

5. Concursurile

Utilizatorii care participa la concursurile organizate de SC URSUL CAFEGIU SRL sunt obligati sa respecte intocmai acesti Termeni si Conditii, precum si regulamentul fiecarui concurs. Modificarea datelor personale in timpul desfasurarii concursului, schimbarea de  identitate, detinerea de conturi multiple in vederea cresterii sanselor de castig sunt interzise. Orice incalcare a acestor Termeni sau a regulamentului duce la descalificarea concurentului, in unele cazuri la blocarea accesului participarii la concursurile viitoare.

6. Limitarea raspunderii

SC URSUL CAFEGIU SRL depune eforturi pentru ca intreaga informatie disponibila pe Site sa fie corecta si actualizata. Cu toate acestea, uneori, informatia inclusa in acest site poate contine erori tehnice sau de scriere. SC URSUL CAFEGIU SRL nu-si asuma raspunderea pentru astfel de erori. SC URSUL CAFEGIU SRL si partenerii sai asigura ca in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele de date se vor lua toate masurile necesare pentru a informa Cumparatorul asupra acestor erori si a faptului ca, comanda a fost anulata sau nu poate fii onorata in acele conditii.

7. Contractul de comercializare a produselor

Comandarea de produse, dintre cele ofertate, prin intermediul acestui Site, echivaleaza cu acceptarea de catre dumneavoastra (“Cumparatorul”) a prezentelor clauze ale Contractului de comercializare a produselor.

Daca Cumparatorul a acceptat oferta, prin mijloace electronice, SC URSUL CAFEGIU SRL va confirma imediat primirea comenzii, prin mijloace electronice. Cat timp Cumparatorul nu a primit de la SC URSUL CAFEGIU SRL confirmarea primirii comenzii, Cumparatorul poate retrage comanda. Momentul in care Contractul intra in vigoare, este momentul in care Cumparatorul a primit de la SC URSUL CAFEGIU SRL confirmarea primirii comenzii Cumparatorului.

In cadrul Site-ului, SC URSUL CAFEGIU SRL va informa Cumparatorul cu privire la  pretul produselor incluzand toate taxele, costurile de livrare, metoda de plata si de livrare;

Pretul

Pretul produselor achizionate este cel specificat in rubrica “Total”. In pretul produselor nu intra costurile expeditiei si tariful perceput de casa de expeditie pentru plata ramburs. Prin alegerea acestor metode de livrare si plata, Cumparatorul, se obliga ca, odata cu plata pretului produselor sau cel tarziu la momentul livrarii produselor, sa achite si aceste costuri. Neindeplinirea acestei obligatii de catre Cumparator da dreptul lui SC URSUL CAFEGIU SRL sa anuleze comanda Cumparatorului, fara nicio notificare.

Preturile afisate pe situl www.ursulcafegiu.ro includ TVA.

Vanzarea produselor

In cazul in care Cumparatorul a ales modalitatatea de plata la livrare, contractul de vanzare-cumparare intre Cumparator si SC URSUL CAFEGIU SRL se considera incheiat la momentul livrarii produselor si platii contravalorii acestora.

In ceea ce priveste plasarea comenzilor pentru produsele care nu sunt in stoc, SC URSUL CAFEGIU SRL va depune toate eforturile pentru a oferi posibilitatea preluarii comenzilor, cu specificatia clara ca pot exista anumite modificari de conditii comerciale, cauzate de factori externi activitatii normale ale companiei. In acest caz, se va pastra o relatia direct cu Cumparatorul, iar pentru fiecare pas din derularea acestui proces de achizitie la comanda, se va solicita acordul in vederea acceptarii fiecaror noi termeni si conditii.

Termene de livrare

In conditii normale termenul de livrare al produselor cumparate prin intermediul magazinului online www.ursulcafegiu.ro se incadreaza intre 1 zi si 4 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii.  In cazul in care exista exceptii de la aceasta regula, Cumparatorul va fi instiintat prin intermediul unui apel telefonic sau a emailului, asteptandu-se acceptul Cumparatorului corespunzator termenului de livrare. 

Exceptie fac produsele care nu sunt pe stoc ci sunt efectuate LA COMANDA, tinand cont si de recomandarile oferite prin intermediul site-ul, termenul de livrare va fi extins in conformitate cu posibilitatile furnizorilor de a asigura comenzile respective.

Locul livrarii este adresa indicata de Cumparator in formularul de comanda.

Riscul pierderii/deteliorarii bunurilor este la SC URSUL CAFEGIU SRL pana in momentul livrarii, cand se transfera la Cumparator.

Costuri de transport

SC URSUL CAFEGIU SRL suportă cheltuielile de transport, atât pentru livrarile în orașul Brasov, cât și pentru livrările în tară, în anumite condiții ce sunt specificate în detaliu astfel:

 • Clientul se bucură de Transport Gratuit în orașul Brașov și zonele limitrofe, aflate pe o rază de 20 km, indiferent de valoarea comenzii.
 • Clientul se bucură de Transport Gratuit în țară, dacă valoarea comenzii minim recomandate este de 200 RON.
 • În cazul comenzilor sub valoarea minim recomandată, clientul va suporta costul transportului, în valoare de 20.00 RON, cost ce se va regăsi în factura emisă pentru produsul/produsele comandate.

  Garantie

  SC URSUL CAFEGIU SRL garanteaza Cumparatorului ca produsul livrat corespunde cu produsul inclus in ofertele de prezentare de pe Site si care a fost comandat. SC URSUL CAFEGIU SRL nu ofera alte garantii pentru produsele comercializate pe site decat cele prevazute de producatori si de lege.

  Returnarea produselor

  Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

  • Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat costurile suplimentare aferente livrarii initiale si costurile directe legate de returnarea produselor.
  • Pe durata termenului de reflectie de 14 zile, Consumatorul va manevra produsul si ambalajul cu grija unui bun proprietar. Consumatorul are dreptul sa despacheteze produsul si sa-l testeze doar cat sa-i permita sa stabileasca natura, calitatile si functionarea acestuia conform informatiilor din oferta de prezentare a produsului de pe Site, tot asa cum l-ar fi putut testa intr-un magazin fizic. In acest sens la receptia produsului se va constata starii fizice a produsului.

  Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

  • furnizarea de Bunuri confecţionate dupa specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;
  • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sanataţii sau din motive de igiena şi care au fost desigilate de Cumparator;

  Produsul va fi returnat de Consumator in cel mult 14 zile de la exercitarea dreptului de retragere, in urmatoarele conditii:

  • Produsele nealimentare pot fi returnate in termen de 14 zile, fara nicio explicatie din partea Consumatorului. SC URSUL CAFEGIU SRL poate solicita Consumatorului informatii privind motivul retragerii, dar nu-l poate obliga sa ofere explicatii.
  • Produsul/Produsele alimentare nu beneficiaza de posibilitatea de retur decat in cazul in care produsul/produsele primite de Consumator prezinta urme de neconformitate.

  Inregistrarea unei cereri de retur:

  • Consumatorul poate inregistra o cererea de retur la adresa de email contact@ursulcafegiu.ro. Dupa inregistrarea cererii de retur, SC URSUL CAFEGIU SRL va trimite un curier sa ridice produsul. Costul de transport pentru retur este suportat de catre Consumator.

  Rambursarea sumei achitate:

  • SC URSUL CAFEGIU SRL va rambursa sumele pe care le-a primit drept plata din partea Consumatorului, ce reprezinta contravaloarea produselor comandate, mai putin costurile livrarii si returului. Rambursarea se va efectura in maximum 14 (paisprezece) zile de la data receptionarii produsului de catre SC URSUL CAFEGIU SRL, in urma deciziei de retragere din contract a Consumatorului.
  • SC URSUL CAFEGIU SRL nu va rambursa costurile de livrare si retur.
  • SC URSUL CAFEGIU SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut, in cazul in care SC URSUL CAFEGIU SRL nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

  8. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

  Vizitati pagina www.anpc.ro pentru mai multe informatii.

  9. Plangeri

  Plangerile privind defectele produselor livrate vor fi adresate SC URSUL CAFEGIU SRL pe adresa contact@ursulcafegiu.ro, urmand a fi solutionate pe baza procedurilor interne, cu respectarea legislatiei in vigoare, intr-un termen de cel mult 14 de zile de la data primirii plangerii.

  10. Litigii

  Eventualele litigii aparute intre SC URSUL CAFEGIU SRL si utilizatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibil, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti din orasul Brasov, Romania.